Makrela


Najwyższy czas docenić pyszne mięso tej ryby. Wbrew pozorom jest jedną z najsmaczniejszych i najzdrowszych ryb morskich dostępnych na krajowym rynku. Jej mięso jest powszechnie uznane i doceniane przez smakoszy oraz zwolenników zdrowej kuchni.

     
  Troć
1

Ryba z rodziny łososiowatych jest naszą propozycją wśród ryb wędzonych . Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej sztuce wędzenia a walory zdrowotne ryb bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy mówią same za siebie.
     
  Pikling


jest wersją wędzonego śledzia. Przez wielu znawców uznawana za najsmaczniejszą odmiane tych ryb. Pikling pochodzi z kuchni niemieckiej lecz przyrządza i spożywa się go również w Polsce, na Wyspach Brytyjskich, w Holandii oraz w Norwegii. Wędzenie na gorąco w dymie zapewniaja duzo wartości odżywczych; witamin oraz niepowtarzalny smak.
     
  Łosoś paski
1

Łosos to jedna z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Występuje prawie w kazdej formie jednak najpopularniejszy jest łosoś wędzony. Niezastąpione żródło nienasyconych kwasów tluszczowych, może pełnic role samodzielnej przekąski lub składnika niezliczonych potraw.
     
  Brotola


jedyna słodkowodna ryba z rodziny dorszowatych. Poławiana głównie dla smacznego mięsa, którego delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej sztuce przyrządzania i wędzenia. Niniejszy produkt jest przeznaczony dla smakoszy ryb wędzonych.
     
  Dorsz


pożywna ryba łowna występująca w północnej części Oceanu Atlantyckiego i w morzach północnej Europy. Dorsz miał duże znaczenie w rozwoju cywilizacji wybrzeży północnego Atlantyku, będąc "chlebem powszednim" wielu społeczeństw. Dla przemysłu rybnego wielu krajów ciągle jest jedną z najważniejszych poławianych ryb ze względu na jej unikatowy smak.
     
  Trewal
1

to złocista tuszka z Tuńczyka, wędzonego w ekologiczny sposób , bez użycia jakichkolwiek sztucznych aromatów. Jako ryba z rodziny tunczykowatych, trewal stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka, dobroczynnych kwasów tłuszczowych, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, witamin z grupy B oraz innych składników mineralnych.
     
  Halibut
1

drapieżna ryba morska, występująca w północnej części Atlantyku i Oceanu Spokojnego. ceniona w rybołówstwie ze względu na smaczne mięso, którego smak wydobywamy starannym procesem wedzarniczym według tradycujnych receptur. Mięso halibuta jest bardzo białe i delikatne. Zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bezcenne dla naszego zdrowia, a przede wszystkim w profilaktyce przeciwmiażdżycowej serca i naczyń krwionośnych.
     
  Filet śledzowy
1

najbardziej znana i ceniona z tradycyjnych wyróbów wędzonych. sprawia, Sledzie wędzone mogą stanowić dodatek dań głównych, być serwowane jako przystawka lub składnik różnorodnych sałatek. Choć śledzie zalicza się do tłustych ryb, nie znaczy to jednak, że są bardzo kaloryczne. Mają przy tym sporo potasu, który ułatwia usuwanie nadmiaru wody z organizmu. W dodatku zawarty w nich kwas omega-3 przyśpiesza przemianę materii i spalanie tłuszczu. Śledzie wpływają też na nastrój, wzmacniają pamięć i koncentrację. Śledzie są bogatym źródłem pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Szczególnie cenny jest kwas EPA, który rozszerza naczynia krwionośne, redukuje zlepianie krwinek i tworzenie zakrzepów. Ponadto reguluje ciśnienie tętnicze krwi oraz obniża poziom cholesterolu, a przy tym zwiększa odporność. Śledzie dostarczają także dużo żelaza, cynku i miedzi oraz fosforu i jodu.
     
  Pstrąg
1

drapieżna ryba z rodziny łososiowatych jest ceniona ze względu na smaczne mięso przez zwolenników dań rybnych na całym świecie. Wędzony pstrąg ma tak delikatne mięso, że nie warto jego smaku zabijać żadną przyprawą do ryb. Dym z drzew owocowych wydobywa z ryby szlachetny i wspaniały smak.
     
  Węgorz
1

drapiezna ryba której zapewne nie trzeba Państwu przedstawiac. Wędzony wegorz jest cenionym towarem luksusowym wsród smakoszy ryb wedzonych. Węgorz jest znany na całym świecie ze swych niebagatelnych walorów zdrowotnych i wielkiej klasy smaku. Współcześnie, to właśnie ta ryba zyskała sobie miano ryby królewskiej.